Fürdősó használata

FürdősóFürdősófurdoso.lap.hu/9-99hu16987217002010-07-15 16:53:322023-10-31 04:08:20Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2010
Hirdetés

Meghatározás

Hargita megyében a Parajd környéki sóvidéken több helyen régóta működnek sós vizes gyógyfürdők - nem is beszélve a szovátai Medve-tóról, amely sós vizével régóta vonzza a gyógyulni vágyó látogatókat. A sóterápia felfedezése a véletlen műve volt. Elítélteket dolgoztattak a sóbányákban és megfigyelték, hogy ezek a rabok 10-15 évvel is tovább éltek szabad embertársaikhoz képest. Ez annak volt köszönhető, hogy a sóbányákban a só lebegő állapotban van jelen, megtisztítva a levegőt a káros baktériumoktól, allergénektől. Ma már a sóterápiát tudatosan használják légzés- és fürdőterápia formájában. A sónak nagy szerepe van a szervezet ionháztartásának szabályozásában, és fertőtlenítő hatása is jelentős. Kevesen tehetik meg, hogy hetekre elutazzanak valamelyik külföldi sóbarlanghoz, és élvezzék annak gyógyító erejét. A só jótékony hatásait otthonában is élvezheti sós fürdőterápia formájában illetve telepített sóbarlangban. A sós vizes fürdők különösen mozgásszervi és reumatikus, neurológiai perifériás betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák esetén ajánlottak, illetve stresszoldásra relaxációs céllal. A koncentrált, sós víznek nagyobb a hőmegtartási és közvetítő tulajdonsága, mint az édes vízé, tehát a páciens a test felmelegedését hosszabb időn keresztül fogja érezni. Ez a víz segíti a végtagokban a vérkeringést, csökkennek az ízületi és izomfájdalmak. Egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtnek. A sófürdő koncentrációja minimum 1% - os legyen. Egy normál nagyságú fürdőkádnál (kb 100 l) legalább 1kg kristálysóra van szükség. Minél magasabb a koncentráció annál nagyobb a méregtelenítő hatás. A sós fürdő használata után ne mosakodjanak, ne is törülközzenek meg, hagyják a vízcseppeket beszívódni a testbe és magától megszáradni.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Fürdősó használata
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés